Броят на осиновените безстопанствени кучета у нас се е увеличил с

...
Броят на осиновените безстопанствени кучета у нас се е увеличил с
Коментари Харесай

Правителството прие отчет за бездомните кучета, осиновени са 22,5% повече |

Броят на осиновените безстопанствени кучета у нас се е нараснал с 22,5% през предходната година по отношение на 2019 година и с над 30% по отношение на 2018 година Регистрираните приюти за кучета са 54. 

Това демонстрират данните в признатия от държавното управление през днешния ден Отчет за осъществяване на Националната стратегия за преодоляване на популацията на безстопанствени кучета на територията на България за интервала януари-декември 2020 година, оповестиха от Министерски съвет. 

При осъществяване на общинските стратегии за преодоляване на популацията на безстопанствени кучета в страната са хванати 20 432 броя кучета, от които 5 553 броя са осиновени. Най-голям % кучета с нов дом са в областите Бургас, Габрово, Перник, София град, Силистра, Стара Загора и Русе. 

Отчита се позитивна наклонност за осиновяване на български животни и в. С цел използването на обединен метод, гарантиращ спазването на наредбите на настоящото европейско и национално законодателство, е създадена Стандартна оперативна процедура за узаконяване при превозване на домашни любимци с комерсиална цел, която е оповестена на уеб страницата на Българската организация по сигурност на храните.

В изискванията на разпространяване на пандемията от COVID-19, за миналата година се вижда сериозен растеж в броят на изоставените домашни любимци, най-вече кучета и котки , демонстрира още докладът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР